به گزارش پول و تجارت، روزنامه همشهری نوشت: کار چندین کافهها به جایی کشیده که برای کسب درآمد بیشتر ، دست به برگزاری ایونت (رویداد) میزنند تا بتوانند هزینههایشان را جبران کنند.کم و بیش هر روز به بهانه برگزاری یکی دو ایونت که پوستر زمان و موضوعشان را به دیوار کافه کوباندهاند، شلوغند؛ رویدادی مهیج که پیشتر در شبکههای مجازی تبلیغ کردهاند؛ حتی شنبهها که ترافیک کار هست و کار، در رویدادهای این کافهها جای سوزن انداختن نیست.پهستاپزی پارتیزانی دندان لمینتیهاهر یک با لبخندی پت و پهن که بیشتر از هر چیز حتی بیشتر از حس خوشحالی، دندانهای لمینتگردیده با رنگ سفید یخچالی یا هالیوودی براق از میانش پیدهست وارد کافهای در شمال شهر میشوند. برای بعضیشان این تجربه دست اول از ایونت(رویداد)کافهای هست، اما برای بعضی دیگرشان تکرار چندینباره تفریحیترند که هنوز دلشان را نزدههست.کناری از میز اجتماعی که رویش کیپ تا کیپ، انواع خمیر نیمپز پهستا از تالیاتلی (رشتهای) تا فارفاله (پروانهای) و فوسیلی (فنری) و اقسام سسهای پستو، آلفردو و پومودورو چیده، میایستند و با هم خوش و بش میکنند. یک گوش با کمی از حواس خود را هم میدهند به خانم اپراتور ایونت که سرحوصله، اسامی را از لیست رزرویها میخواند: «آرمیتاجون به همراه...خوش اومدید، بهبه...نازیلا خانم، چه عجب! 2هفته هست نیستی! مثلا میخوهستی ورکشاپ ماگسازی برای مشتریهامون برگزار کنی... .»حالا جمعیت گرد میز که بسیاریشان نوجوانان 18تا 20سالهاند و کمترشان هم 30تا 40سال دارند به بیش از 20نفر رسیده و ساعت هم 18، زمان اجرای ایونت «پهستاپزی» هست. همین که آخرین جرعه نوشیدنی خنک خوشامدگویی از گلوی آخرین فرد نشسته کنار میز اجتماعی پایین میرود، صدای خانم اپراتور همه را به هوش انجام میدهد: «پیشبندهاتون رو ببندید و کفگیر و ملاقههاتون رو هم بردارید...» موزیک بلا چاو، زیر صدای سرآشپز ایتالیایی و خنده شرکتکنندگان که هر یک ۵۵٠ هزارتومان ورودی ایونت پرداخت کردهاند، پخش خواهد گردید.همواره پای نسل زد در میان هستدر کافهای دیگر که موقعیت جغرافیاییاش حوالی خیابان کریمخانزند هست و پاخور فراوان دارد، اغلب رویدادهای سرگرمکننده از مترسکسازی، خمیربازی و عطرسازی تا برنامههای مناسبتی مانند روز شیراز، دونات، کتابخوانی و مهرگان برگزار خواهد گردید. پرهام، بارتندر (نوشیار) کافه از سر تجربه بیان میکند: «مشتریها بیشتر دنبال رویدادهای فان، چالشی و آموزشی به شکل ادایی و چندین اوقات هم خودمانی هستند؛ مثلا ایونت مستر اسموتی باش یا اسمفامیل پرومکس از شلوغترین برنامههای این کافهاند.» و آوا، سرآشپز کافه، پی اجرای رویداد «دسر ایرانی خودت را قورت بده» هست: «قبلا اگر مشتریها بهخاطر یک فنجان قهوه به فضای دنج کافهها پناه میآوردند این روزها صدقه سر دهههفتادیها به بعد، سلیقه و علاقهشان تغییر کرده و بیشتر، قهوهنوشی را بهانه میکنند تا بیایند در فضای پرجنب و جوش کافه، دورهم تفریحی متفاوت انجام دهند.»آوا، دانههای هلاعلای هرمزگان را میکوبد و با شهد عسل مازندران و خرمای بم هم میزند: «مواد لازم؛ قد پشت ناخن، خوشمزههایی از هر شهر ایران... .» بعضی از شرکتکنندگان گهگاه از خنده ریسه میروند؛ پیدهست که دستپختشان چندینان تعریفی نیست و بعضی دیگر شوخطبعیشان گل انجام میدهد: «آخه لعنتی، با این همه مواد شیرین چطور تونستی دسر رو شور درست کنی؟!»، «یعنی فقط شکم برای خوردن داری نه دست برای درست کردن....» هزینه حضور در هر ایونت نظر به موضوع و لوازم مورد نیاز آن و نیز نوع کافه تعیین خواهد گردید؛ از 350تا 850هزار تومان.دورهمی برای قصهخوانیپای ویدئوهای کوتاه اینستاگرامی رویدادهای تجربهمحور کافهای نوپا در یکی از محلههای شمالی شهر کلی لایک و کامنت ثبت گردیده: «دمتون گرم برای ایونت هریپاتر، خیلی خوش گذشت با مدرسه هاگوارتز و معجون پالیجوس»، «وایب ایونتهاتون قد یه باکس نوشابه انرژیزهست»، «میشه بازم برنامه پاپیهماشهسازی (مجسمهسازی با خمیر کاغذ) رو برگزار کنید؟»، «رویداد کمدینویسی دارکترین سکانسهای آثار تراژدیک جهان، عالی قرار دارای بود» و «با ایونت مهدکودک بچههای مثبت 18انگار کودک درونمون احیا گردید... خطخطی و نقاشی روی دیوار، آهنگای بچگونه و بازی.» اردلان، مدیر داخلی این کافه نوپا بیان میکند: «مثل روز روشن هست دیگر خرجمان با سرو چندین فنجان قهوه اورجینال و طعمسازی برای نوشیدنیهای ترند و پخت کیک و گروسانهای رژیمی درنمیآید.باید ایدههای نو مثل برگزاری رویدادهای سرگرمکننده را بهکار ببندیم؛ ایدههایی که یک تیر و 2نشان هست؛ هم گشایشی برای دخل کافهداران هست و هم پسند مشتریهایی که دلشان تجربههای تازه و سرگرمی و معاشرت میخواهد.» اجرای رویدادهای خاص و تخصصی در مشارکت با فعالان حوزه طراحی ایونتهای هنری، فرهنگی و تجربهمحور، برگ برنده این کافه هست؛ ایونت قصهخوانی، صداسازی و آوازهای کوچه بازاری و بسیاری دیگر. دلارام. ر، بلاگر و طراح ایونتهای تجربهمحور با بیش از 800هزار دنبالکننده در اینباره بیان میکند: «حالا که بازار ایونتهای کافهای داغ هست باید از ظرفیتشان برای بومیسازی و معرفی فرهنگ و هنر ایرانی هستفاده کرد.»اکرم رضوی، کارآفرین بیان میکند: هیچ نظارتی بر عملکرد کافهداران وجود ندارد و آنها برنامه و رویدادهایی را برگزار میکنند که مربوط به صنوف دیگر هست. این پدیده جدید در کافهها به کسب وکارهای دیگر آسیب میرساند. او افزود: باید در این زمینه تلاش شود تا نغییر کاربری رخ ندهد چون سایر مشاغل آسیب میبینند.نیز بخوانیدهستخدام کافی منهستخدام نیروی کافی شاپ خانمهستخدام باریستا با تجربه در یک کافی شاپهستخدام کافی شاپ کار خانم و آقا
دیدگاهها