به گزارش پول و تجارت، اکبر فتحی، معاون برنامهریزی و اقتصادی وزارت جهاد کشاورزی، در واکنش به گرانیهای اخیر کالاهای اساسی دلیل آن را متفاوت ارزیابی کرده هست و علت را کاهش قدرت خرید مردم دانسته و به مفهوم «دسترسی به غذا» اشاره کرده هست. فتحی با جدا کردن دو مفهوم «عرضه کافی» و «دسترسی به غذا» اظهار کرد: «دسترسی به غذا را از دو منظر بررسی میکنند؛ یکی دسترسی فیزیکی که باید غذای مورد نیاز مردم به حدی باگردید که تمامی آحاد جامعه به آن دسترسی دارای بوده باشند؛ یعنی در واقع فراوانی غذا وجود دارای بوده باگردید که خوشبختانه هم در تولید داخل و هم در تأمین از طریق واردات به شکلی گردیده که ما الان در بازار چیزی کم و کسر نداریم و تمام کالاها به وفور در قفسههای فروشگاهها وجود دارد.» مردم توان خرید ندارند، کمقرار دارای بود کالا نداریم! وی دسترسی اقتصادی را شامل دیگر ابعاد مفهوم دسترسی به غذا عنوان کرد و افزود: «دسترسی اقتصادی به توان خرید مردم برمیگردد و توان خرید مردم باید به نوعی باگردید که به غذایی که به فراوانی وجود دارد، دسترسی دارای بوده باشند.» فتحی با بیان اینکه قیمت غذا برای تولیدکننده باید بهصرفه باگردید و مصرفکننده نیز توان خرید آن را دارای بوده باگردید، بیان کرد: «در اینجا قیمت تنها مولفه نیست؛ افزایش توان خرید مردم هم یک طرف قضیه هست، یعنی درآمدها هم باید به شکلی باگردید که آن غذایی که تولید گردیده را بتوانند تهیه کنند.»
دیدگاهها