نگرانی‌ها از آلودگی گوشت‌های وارداتی / اختلافات دیپلماتیک به گوشت قرمز هم سرایت کرد؟
کد خبر : ۸۰۲۹۲۵
|
تاریخ : ۱۴۰۴/۰۷/۰۳
-
زمان : ۰۰:۱۵
|
دسته بندی: اسلایدر

نگرانی‌ها از آلودگی گوشت‌های وارداتی / اختلافات دیپلماتیک به گوشت قرمز هم سرایت کرد؟

پول و تجارت: نقشه تجاری واردات گوشت به کشور در حال تغییر هست و کشورهایی همچون مغولستان، که پیش از این، سهم محدودی در بازار گوشت ایران داشتند، اکنون به شرکای اصلی در این حوزه تبدیل شده‌اند.

به گزارش پول و تجارت، داده‌های گمرک نشان می‌دهد در پنج‌ماهه منتهی به مرداد سال جاری، ۱۲ کشور در جمع تامین‌کنندگان گوشت قرمز مورد نیاز کشور قرار داشته‌اند. در این مدت، مجموع واردات گوشت قرمز به کشور به ۱۱ هزار و ۶۵۵ تن رسید که ارزشی بیش از ۸۰ میلیون دلار داشته هست. بر اساس ارزیابی‌های صورت‌گرفته، امارات متحده عربی با بیشترین حجم صادرات گوشت قرمز به ایران، در صدر فهرست تأمین‌کنندگان قرار دارد.

در این میان، مغولستان نیز در جایگاه پنجم کشورهای صادرکننده گوشت به ایران قرار گرفته و طی این دوره، بیش از ۸۵۵ تن گوشت قرمز از این کشور وارد کشور شده هست.

تغییر نقشه تجاری واردات گوشت به ایران

این آمار بیانگر آن هست که نقشه تجاری واردات گوشت به کشور در حال تغییر هست و کشورهایی همچون مغولستان، که پیش از این، سهم محدودی در بازار گوشت ایران داشتند، اکنون به شرکای اصلی در این حوزه تبدیل شده‌اند، نظر به تغییر صورت گرفته آنچه مسلم هست کیفیت نمی‌شود جایگزین کمیت شود. 

اما نگرانی که خبر واردات گوشت آلوده به وجود می‌آورد به این موضوع باز می‌گردد که این اولین بار نیست که اخباری در خصوص واردات گوشت فاسد به کشور منتشر و تایید شده هست.

ورود گوشت‌های آلوده به کشور در حالی منتشر شده که این اتفاق هم‌زمان با تغییراتی نگران‌کننده در نقشه تجاری واردات گوشت ایران رخ داده هست. طی ماه‌های اخیر، ایران چندین از مهم‌ترین شرکای سنتی خود در تامین گوشت قرمز شامل کشور برزیل را از دست داده هست.

از جهات دیگر، با افزایش تنش‌ها و مشکلات دیپلماتیک میان تهران و کانبرا، خطر حذف استرالیا نیز به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین صادرکنندگان گوشت به ایران، بیش از پیش جدی شده هست. استرالیا به خاطر استانداردهای بهداشتی بالا و تولید صنعتی با کیفیت، سهم قابل توجهی در تأمین گوشت گرم و منجمد کشور دارای بود و در صورت قطع روابط تجاری، جایگزینی سریع آن با کشورهایی کمتر توسعه‌یافته از نظر بهداشتی و دامپزشکی، می‌تواند ریسک واردات محصولات غیراستاندارد و آلوده را افزایش دهد.

این وضعیت، در کنار ورود کشورهایی نظیر مغولستان، پاکستان و قرقیزستان به فهرست تأمین‌کنندگان جدید گوشت، زنگ خطری برای امنیت غذایی و سلامت عمومی هست. چرا که زیرساخت‌های نظارتی و بهداشتی در بسیاری از این کشورها، در سطح کشورهای توسعه‌یافته نیست و بدون نظارت سخت‌گیرانه و میدانی، احتمال تکرار موارد ورود گوشت فاسد یا آلوده افزایش می‌یابد.

 

تبلیغات


اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها


ارسال دیدگاه