به گزارش پول و تجارت به نقل از خبرآنلاین، مجتبی کرباسی، پزشک و مشاور سبک زندگی سالم بیان میکند: وقتی هضم معدی و کبدی درست انجام نشود و دسترسی به ذخایر انرژی محدود و گرسنگی سلولی ایجاد شود، بدن میل به شیرینی نشان میدهد. چون شیرینی سریعتر جذب و به اصطلاح “غذای دمِ دستی” برای بدن هست. نیز افراد با غلبه سوداوی یا خشکی بیش از حد بدن نیز بیشتر میل به شیرینی دارند، چون شیرینی به طور طبیعی خاصیت تری و تعدیل کننده خشکی دارد. در منابعی آمده که اشتیاق به شیرینی میتواند نشانگر ضعف حرارت غریزی و نیاز مغز و اعصاب به غذای سریع الاثر باشد.
در چندین متون هم گفته شده کسانی که سوءتغذیه و کم خونی دارند به سمت شیرینی تمایل پیدا میکنند. همه موارد گفته شده از دیدگاه طب رایج با مباحث سندروم متابولیک و دیابت قابل بررسی تطبیقی هست و برای درمان میل و ولع زیاد به شیرینی در بیماران دچار اختلال سندروم متابولیک و دیابت نیز باید اختلال کارکرد معده و کبد، کمبود چندین مواد مغذی، کم خونی، خشکی، کمبود رطوبت بدن و عوامل ضعف مغز و اعصاب برطرف و دستگاه عصبی تقویت شود.
پس از بررسی پزشک و تنظیم و توصیه یک برنامه نظر به شرایط فرد، در کنار اجرای برنامه سبک زندگی ضددیابت، راهکارهایی وجود دارد که میتواند خیلی خوب ولع به خوردن شیرینی جات را مهار کند. حذف کامل قند و کربوهیدرات تصفیه شده مثل قند، شکر، آرد و برنج سفید.
استفاده کافی از چربی های سالم مانند زیتون، مغزها و کره. وارد کردن مواد پروتئینی کافی در وعدهها مثل گوشت و تخم مرغ. مصرف فیبر کافی مثل دانه اسفرزه، سبوس گندم و برنج، سبزیجات و سالاد سبزی. استفاده بیشتر از سرکه سیب طبیعی رقیق شده در آب، قبل وعده غذا. چشیدن کمی نمک معدنی یا یک استکان آب گرم همراه با یک عدس نمک معدنی چندین بار در روز (صبح بعد از بیدار شدن، قبل و بعد از وعده غذا و شب قبل از خواب)، مدیریت استرس، کاهش فشار روانی و بالا بردن کیفیت خوابیدن در مدت زمان لازم و کافی. البته مواردی ممکن هست برای چندین بیماران ممنوع باشد یا اجرای عملی آن نکاتی داشته باشد. جزئیات اجرایی را با پزشک تان هماهنگ کنید.
شیرینیخواری در زنان
دکتر مجید انوشیروانی، دکترای تخصصی طب ایرانی بیان میکند: بسیاری از زنان، میل شدید به ریزه خواری شیرینی و شکلات دارند. این ولع به مصرف شیرینی هم موجب چاقی بیشتر خواهد گردید و هم فرد را با احساس ناکارآمدی در کنترل رفتار مواجه انجام میدهد. نکته دیگر این که بیشتر این بانوان دچار دفع غیرطبیعی و یبوست هم هستند که با خوردن شیرینی های بازاری بدتر خواهد گردید.
در این موارد به زنان با اضافه وزن بالا پیشنهاد خواهد گردید که هنگام میل به ریزه خواری، خشکبار با شیرینی طبیعی را به جای شیرینی جات بازاری مصرف کنند. مویز، انجیر خشک خیسانیده در گلاب یا آب، توت خشکِ نمدار شده و برگه هلو از این جمله اند. این خشکبار شیرین هم بسیار کم ضرر تر از شیرینی های بازاری هستند و هم ویتامین ها و املاح بیشتری را برای بدن فراهم میکنند و هم دفع روده را بهبود میهند. البته تمایل زیاد به شیرینی ممکن هست ریشه ای روانی و احساسی داشته باشد که در این هنگام جایگزینی خشکبار به تنهایی مساله را حل نمیکند.
دیدگاهها