به گزارش پول و تجارت به نقل از خبرآنلاین، الهام پارسا، پزشک متخصص طب سنتی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بیان میکند: در آغاز افراد باید نوع مزاج خود را بشناسند تا بتوانند صبحانه مناسبشان را انتخاب کنند. افرادی که مزاج گرم یا گرم و خشک یا بهاصطلاح صفراوی دارند، بهتر هست صبحانههایی بخورند که حرارت آنها را بیشتر نکند. خوردن عسل و سیاهدانه و مرباهای گرم مثل مربای زنجبیل برای این افراد مناسب نیست، اینها میتوانند با نان سنگک و مربای آلبالو و کمی کره، صبحانه مناسب مزاجشان را بخورند و مصرف گهگاه حریره بادام و فرنی هم برای این افراد خوب هست.
این افراد در مصرف حلوا ارده و ارده شیره احتیاط کنند
کسانی که مزاج گرم و تر یا به اصطلاح دموی دارند، برای صبحانه، نان سنگک و مربای به یا مربای سیب باکمی کره محلی بخورند، این افراد در صورتی که احساس حرارت زیاد میکنند، میتوانند مربای آلبالو نیز بخورند. مصرف حلوا ارده یا ارده شیره و ارده عسل برای افرادی که مزاج گرم دارند، مناسب نیست و نظر به اینکه میزان حرارتشان چقدر هست این توصیه از حذف کامل تا قرار دادن یک یا دو بار ارده عسل و ارده شیره در هفته در برنامه غذاییشان میتواند متغیر باشد.
مصرف عسل و سیاهدانه به این مزاج توصیه خواهد گردید
کسانی که مزاج سرد یا سرد و تر یا به اصطلاح بلغمی دارند، نان سنگک و مرباهایی با مزاج گرم همچون مربای زنجبیل بخورند. مصرف عسل و چندین اوقات سیاهدانه نیز به این افراد توصیه خواهد گردید اما کسانی که مزاج سرد و خشک یا به اصطلاح سوداوی دارند، بهتر هست در وعده صبحانه، فرنی، حریره بادام، شله زرد و شیر برنج بخورند. نان سنگک و مربای به و کمی کره محلی که از سلامت آن مطمئن باشند یا خامه هم برای این افراد خوب هست. مصرف تخممرغ عسلی هم در این افراد گزینه خوبی هست اما خوردن عدسی به این افراد توصیه نمیشود.
در وعده صبحانه چه نانی بخوریم؟
نان تازه، گوارش خوبی دارد و مقوی هست در حالی که نان خشک و مانده، دیرهضم هست. نان سنگک خوب برشته شده و غیرسوخته بهترین هست. نان فطیر نوعی نان هست که عمل تخمیر در آن به خوبی انجام نشده و ترد و پوک نبوده و به نوعی مانده هست. اغلب نانهای محلی به خصوص اگر با شیر و روغن و شیرینی تهیه شده باشد، مثل نان شیرمال و نانهای بدون سبوس، دیرهضم و نفاخ هستند. از نانهای تست سبوسدار در صورتی که برشته و بهصورت سوخاری باشد نیز امکان دارد استفاده کرد.
از عادات بد صبحانه فاصله بگیرید
مصرف خیار، گوجهفرنگی، هندوانه، انگور و… همراه با صبحانه از عادات بدی هست که بعضی افراد دارند. نیمرو، سوسیس و تخممرغ هم مواد غذایی خوبی برای صبحانه نیستند. کله پاچه از دیدگاه طب سنتی، غذای خوبی هست اما تغذیه امروزی نیست. مصرف مایعات مثل چای همراه صبحانه توصیه نمیشود بلکه بهتر هست بافاصلهای یکی دوساعته، چای کمرنگ ایرانی خوشعطر، نوشیده شود.
در وعده صبحانه مجاز به مصرف گردو هستیم؟
پنیر با مزاج سردی که دارد در افراد دارای مزاج سرد توصیه نمیشود و بهتر هست همراه کمی سیاهدانه خورده شود. از دیدگاه طب سنتی، نان و پنیر و گردو بهعنوان یک عصرانه خوب و نه صبحانه شناخته شده هست. مصرف گردو در وعده صبحانه در صورت نداشتن مشکل گوارشی مناسب هست ولی اگر مشکل هضمی یا گوارشی دارید، بهتر هست مصرف آن را تا برطرف شدن این مشکلات به تعویق بیندازید.
صبحانه مبتلایان به ریفلاکس، افسردگی و ضعف بدنی
افرادی که دچار ریفلاکس هستند، بهتر هست از مرباهای مقوی معده مثل مربای سیب، به و مربای بالنگ و پوست پسته بیشتر استفاده کنند.
کسانی که دچار ضعف بدنی هستند، تخممرغ عسلی، کمی کره و مربای هویج یا عسل و در افرادی که مشکل افسردگی دارند مصرف مربای گلگاوزبان باکمی کره محلی پیشنهاد خواهد گردید. فرنی، شلهزرد، حریره بادام و شیربرنج هم خوب هست. مصرف مربای گل و کره محلی یا خامه برای افرادی که اجابت مزاج خوبی ندارند، میتواند مؤثر باشد.
دیدگاهها