به گزارش پول و تجارت به نقل از همشهری آنلاین، حسن اکبری، درباره سلامت معده و تأثیر چندین عادات روزمره بر عملکرد دستگاه گوارش، اظهار دارای بود: دستگاه گوارش سه وظیفه مهم دارد که شامل هضم، جذب و دفع هست؛ اما چندین رفتارهای ساده، مثل نوشیدن آب یخ بلافاصله پس از غذا، میتوانند این روند را مختل کنند.
این متخصص طب ایرانی، با بیان اینکه مصرف آب یخ پس از غذا باعث کاهش دمای معده و رقیق شدن اسید آن خواهد گردید، افزود: این اتفاق نه تنها فرآیند هضم را کند انجام میدهد، بلکه موجب باقی ماندن طولانیتر غذا در معده خواهد گردید.
وی تأکید کرد: دمای مناسب برای فعالیت آنزیمها و هضم مواد غذایی حدود ۳۷ درجه سانتیگراد هست و سرد شدن معده این تعادل را به هم میزند. نیز، آب سرد میتواند عملکرد میکروبهای مفید دستگاه گوارش را مختل کرده و به جای کمک به هضم، باعث تولید گاز شود.
اکبری با اشاره به نقش گیاهان دارویی در بهبود عملکرد گوارشی بیان کرد: نعناع، به گفته او، معده را گرم انجام میدهد و به هضم غذا کمک مینماید، اما خاصیت قابض بودن آن ممکن هست در چندین افراد باعث یبوست شود. برای کسانی که دچار یبوست هستند، ترکیب چای نعناع با نعنای وحشی و پونه توصیه خواهد گردید تا اثرات منفی آن کاهش یابد.
وی نیز درباره خاکشیر بیان کرد: دمنوش آن برای رفع یبوست مفید هست و به تعادل مزاج کمک انجام میدهد، در حالی که شربت خاکشیر یخزده میتواند در درمان اسهال مؤثر باشد. برای افرادی با طبع سرد، از سبزیجات گرم مانند هویج، کرفس، کدو حلوایی و سبزی خوردن استفاده کنند. نیز، مصرف شیر و دوغ شتر به جای شیر معمولی برای این افراد و بهویژه کودکان مناسبتر هست.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی به تعریف یبوست پرداخت و بیان کرد: این مشکل زمانی رخ میدهد که مواد دفعی در روده بزرگ سفت شده و دفع آنها با سختی و درد همراه باشد. شامل دلایل بروز یبوست امکان دارد به رژیم غذایی نامناسب، اختلالات هورمونی، مصرف چندین داروها و ویژگیهای آناتومیکی بدن اشاره کرد.
دیدگاهها