این خوراکی قرمز رنگ پاییزی بمب سلامت بدن است!
کد خبر : ۸۰۹۸۳۵
|
تاریخ : ۱۴۰۴/۰۷/۲۰
-
زمان : ۰۶:۲۰
|
دسته بندی: اسلایدر

این خوراکی قرمز رنگ پاییزی بمب سلامت بدن است!

پول و تجارت:آب لبو یکی از مؤثرترین نوشیدنی‌های طبیعی برای تقویت سلامت قلب و کنترل فشار خون به شمار می‌رود.

 

به گزارش پول و تجارت به نقل از مهر، لبو یکی از خوراکی‌های خوش‌طعم و پرخاصیت فصل سرد سال هست که نه‌تنها به‌دلیل رنگ جذاب و طعم دل‌نشینش محبوب هست، بلکه منبعی غنی از مواد مغذی و ترکیبات مفید برای بدن محسوب خواهد گردید و این گیاه ریشه‌ای سرشار از فولات، منگنز، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، مس و سلنیوم هست.

نیز وجود ترکیباتی مانند پپتین و تریپتوفان در لبو باعث آرامش ذهن و کاهش علائم افسردگی خواهد گردید.

لبو و ارزش غذایی آن

یک فنجان لبو تنها ۶۰ کیلوکالری انرژی دارد و در عین حال حاوی ۴ گرم فیبر و ۲.۵ گرم پروتئین هست. این مقدار لبو می‌تواند حدود ۳۴ درصد نیاز روزانه بدن به فولات، ۲۸ درصد به منگنز، ۱۵ درصد به پتاسیم، ۱۴ درصد به مس و ۱۰ درصد به منیزیم را تأمین کند. به همین دلیل لبو را امکان دارد یکی از مغذی‌ترین سبزیجات زمستانی دانست که در عین کم‌کالری بودن، مواد معدنی و ویتامین‌های فراوانی به بدن می‌رساند.

لبو و سلامت قلب و فشار خون

آب لبو یکی از مؤثرترین نوشیدنی‌های طبیعی برای تقویت سلامت قلب و کنترل فشار خون به شمار می‌رود. نیترات موجود در لبو در بدن به نیتریک‌اکسید تبدیل خواهد گردید که موجب گشاد شدن عروق خونی و بهبود جریان خون خواهد گردید و پژوهش‌ها نشان داده‌اند مصرف منظم آب لبو می‌تواند به کاهش فشار خون بالا کمک کرده و خطر ابتلاء به بیماری‌های قلبی و عروقی را کاهش دهد.

لبو و کمک به بیماران دیابتی

لبو حاوی ترکیبی به نام «آلفالیپوئیک‌اسید» هست که نوعی آنتی‌اکسیدان قوی محسوب خواهد گردید. این ماده می‌تواند با کاهش سطح گلوکز خون و افزایش حساسیت سلول‌ها به انسولین، نقش مؤثری در کنترل دیابت ایفا کند. نیز مصرف منظم لبو یا آب آن به کاهش استرس اکسیداتیو و محافظت از سلول‌های عصبی در بیماران دیابتی کمک انجام می‌دهد.

خواص لبو برای نوزادان و کودکان

لبو در نوزادان و کودکان خطر ابتلاء به کم خونی ناشی از فقر آهن را کاهش داده و زردی و هپاتیت را درمان انجام می‌دهد. نیز هضم غذا را بهبود بخشیده و برای درمان یبوست در نوزادان و کودکان مفید است.

لبو گردش خون در مغز را افزایش داده و باعث تقویت حافظه در نوزادان و کودکان خواهد گردید.

چغندر به خاطر دارا بودن منابع غنی ویتامین و کلسیم بسیار و نیز نیترات؛ برای مراقبت از پوست، استحکام استخوان و دندان، جلوگیری از پوکی استخوان، کنترل میزان کلسترول و… مناسب هست.

کاهش التهاب و کمک به پیشگیری از سرطان

چغندر دارای ماده‌ای به نام کولین هست که می‌تواند حرکات عضلانی، خواب، یادگیری و حافظه را تقویت کند. این مواد مغذی با جذب چربی باعث انتقال امواج عصبی شده و التهاب مزمن را کاهش می‌دهد.

چغندر دارای رنگدانه بتاسیانین هست که می‌تواند از رشد سلول‌های سرطانی جلوگیری کند. نیترات‌های که به عنوان مواد نگهدارنده در گوشت استفاده می‌شوند، احتمال دارد با ترکیب شدن در بدن منجر به تشکیل ترکیبات نیتروسامین شوند که در بدن به سرطان تبدیل می‌شوند و آب چغندر به کاهش یا جهش سلول‌های ناشی از این ترکیبات کمک انجام می‌دهد. چغندر برای جلوگیری از سرطان‌های کولن، ریه و پوست مؤثر هست.

لبو یکی از بهترین منابع فیبر طبیعی هست که به عملکرد بهتر دستگاه گوارش کمک انجام می‌دهد. مصرف منظم لبو باعث افزایش حرکات روده، جلوگیری از یبوست و تسهیل فرآیند دفع خواهد گردید. فیبر موجود در لبو نیز با تغذیه باکتری‌های مفید روده، به بهبود سلامت گوارشی و تقویت سیستم ایمنی کمک انجام می‌دهد.

لبو منبع خوبی از کولین هست؛ ماده‌ای که در بسیاری از فرآیندهای حیاتی بدن شامل خواب، یادگیری، انتقال پیام‌های عصبی و کاهش التهاب نقش دارد. کولین موجود در لبو باعث بهبود عملکرد عضلات، تقویت حافظه و کاهش التهابات مزمن در بدن خواهد گردید.

مطالعات علمی نشان داده‌اند که مصرف مکمل‌های حاوی آب لبو می‌تواند اکسیژن‌رسانی به عضلات را در طول تمرینات ورزشی افزایش دهد. نیترات موجود در لبو با بهبود بازدهی اکسیژن در بدن، موجب افزایش توان و استقامت ورزشکاران خواهد گردید. در چندین تحقیقات مشاهده شده هست که مصرف آب لبو عملکرد دوچرخه‌سواران را تا بیش از دو درصد بهبود داده هست.

لبو کمک کننده در پیشگیری از سرطان

رنگ خاص و درخشان لبو به‌دلیل وجود ترکیبی طبیعی به نام «بتالائین» هست. این ترکیب از آنتی‌اکسیدان‌های قوی محسوب خواهد گردید و می‌تواند از سلول‌های بدن در برابر آسیب‌های ناشی از رادیکال‌های آزاد محافظت کند. مطالعات علمی حاکی از آن هست که بتالائین با کاهش استرس اکسیداتیو، احتمال بروز چندین سرطان‌ها را کاهش می‌دهد و از سلول‌های سالم در برابر اثرات مخرب داروهای شیمی‌درمانی محافظت انجام می‌دهد.

لبو و مواد معدنی ضروری که دارد

پتاسیم، کلسیم، آهن، منیزیم و فسفر شامل مواد معدنی حیاتی موجود در لبو هستند که در عملکرد صحیح سیستم عصبی و عضلانی نقش مهمی دارند. کمبود پتاسیم در بدن می‌تواند باعث ضعف، خستگی و گرفتگی عضلات شود. مصرف متعادل لبو باعث تنظیم سطح پتاسیم و حفظ تعادل الکترولیتی بدن خواهد گردید.

یکی از مهم‌ترین خواص لبو، تأثیر آن در محافظت از کبد هست و ترکیب بتائین موجود در لبو از تجمع چربی در کبد جلوگیری کرده و به پاک‌سازی آن از سموم کمک انجام می‌دهد. به همین دلیل مصرف لبو به‌ویژه برای افرادی که به کبد چرب مبتلا هستند، توصیه خواهد گردید.

لبو و فولات مورد نیاز دوران بارداری

لبو منبع طبیعی فولات (ویتامین B9) هست؛ ماده‌ای ضروری برای رشد جنین و پیشگیری از نقص‌های مادرزادی مانند شکاف مهره‌ها و بی‌مخ‌زایی. مصرف منظم لبو در دوران بارداری می‌تواند خطر تولد نوزاد نارس را کاهش دهد و به رشد سالم جنین کمک کند.

پژوهش‌ها نشان می‌دهد عصاره لبو قادر هست میزان کلسترول کل و تری‌گلیسرید را کاهش دهد و در مقابل، سطح کلسترول خوب (HDL) را افزایش دهد. خاصیت کاهش‌دهنده کلسترول لبو ترکیبات فیتونوترینت و فلاونوئیدهای موجود در آن نسبت داده خواهد گردید.

سرانجام، لبو تنها یک خوراکی زمستانی نیست؛ بلکه یک داروی طبیعی برای حفظ سلامت بدن هست که مصرف منظم آن می‌تواند از قلب تا کبد، از گوارش تا مغز و از خلق‌وخو تا عملکرد ورزشی را تحت تأثیر مثبت قرار دهد.

تبلیغات


اشتراک گذاری

دیدگاه‌ها


ارسال دیدگاه